Download Joomla Templates by Cheap Hosting

Depilacija

Neki ih imaju više, neki manje, ali nitko ih ne voli – dlačice

 

     Salon Noir nudi ove metode uklanjanja dlačica: depilaciju voskom i egipatsku metodu te Adam&Eve vosak.

 

Egipatska depilacija

     Egipatska depilacija jedna je od najstarijih metoda uklanjanja neželjenih dlačica šećernom pastom. Kako je šećerna pasta posve prirodna mješavina šećera, limuna i biljnih sastojaka dobivena od mješavine glukoze, fruktoze i saharoze, sastoji se od vrlo malih molekula i za razliku od običnog voska, prodire puno dublje u kožu.

 

     Ovaj način depilacije pogodan je za osobe s osjetljivom kožom jer ne izaziva crvenilo, prištiće i iritaciju te djeluje protuupalno i antialergijski. Osim toga, egipatska depilacija preporučuje se i za depilaciju osjetljive kože lica i prepona te kod osoba koje imaju proširene vene, psorijazu ili ekceme.

 

     Egipatska depilacija smatra se jednom od najučinkovitijih i najbezbolnijih metoda depilacije. Naime, šećerna pasta se lijepi samo za dlačice, ne i za kožu, što tretman čini manje bolnim. Istodobno se nježno odstranjuju odumrle stanice kože, zbog čega ona dugo vremena ostaje svilenkasta i glatka.

 

      Na ovaj način, dlačice se uklanjaju iz korijena, a rezultati mogu trajati i do šest tjedana.

 

     Ukoliko imate iskustva s uraslim dlačicama, razveselit će vas činjenica da će egipatska depilacija i taj problem u potpunosti eliminirati. Osim toga, šećerna pasta uklanja i vrlo male dlačice (3 mm),  što je još jedna velika prednost ove metode.

 

Depilacija voskom

     Depilacija voskom je vrlo popularna metoda depilacije za trajnije rezultate. Kad je vosak topao, ulazi u folikule i izvlači u cijelosti dlaku iz korijena. Kada se obavlja mjesečno, depilacija voskom znači da će dlakama trebati više vremena da narastu jer se uklanjaju iz korijena, za razliku od brijanja koje samo reže dlake. Dlačice će narasti tek za 3-6 tjedana. Osim toga, gustoća novonaraslih dlačica je manja, a one su tanje.

 

    S vremenom, ponovi rast dlaka može potpuno prestati. Postupak depilacije voskom  počinje nanošenjem posebnog losiona za depilaciju (obični losioni i kreme nisu dobri jer od njih vosak skliže sa dlake). Tada se na kožu nanosi vosak i prekriva trakama tkanine.  Kad se vosak stvrdne, trake se naglo povlače u smjeru suprotnom rastu dlaka.

 

Sve metode uklanjanja dlačica dostupne su i za žene i za muškarce.